Főtámogató
14. VeszprémFest
Premium Music Festival
2017. július 12-15.

  • Mobil applikáció:

Enyedi Sugárka Jazz Tett

Közreműködik:

  • Enyedi Sugárka - ének
  • Csicsák György Balázs - gitár, szájharmonika
  • Pengő Csaba - nagybőgő, basszusgitár
  • Görgényi Gábor - ütőhangszerek

"A hegedű tanulmányokat is végzett dalszerző-énekesnő, Enyedi Sugárka jazz ének versenyek többszörös díjazottja. Pályája egyetemistaként indult a Magyar Rádió Nemzetközi Jazzének versenyének különdíjával, ahol az Al Jarreau vezette zsűri Magyarország legjobb hangú énekesnői közé választotta. Sugárkát azóta több oldaláról ismerhette meg a közönség, például színházi produkciókból, itthoni, és külföldi jazz fesztiválokról, a Műpából,
vagy az Opus Jazz Club Jazzy Live sorozatából. Számos szövegírói lemez fűződik a nevéhez; öt európai országban mutatkozott be.

Második önálló lemeze, a tavaly év végén megjelent You're calling me, főként saját dalok gyűjteménye, mely a hagyományos ’pop jazz’ éneklés hangulatából kiindulva modern stílusjegyekkel, akusztikus megszólalással foglalja dallamos jazzbe az emberi értékek tisztaságát, valamint az élet apró örömeit, nagy kihívásait. „Szenzitív és derűs lemez, ami szuggesztív, ugyanakkor nagyon mély... Együtt utazunk különböző műfajok, stílusok között, és kis nemes kortyonként invitál minket, hogy kinyissuk ezt a kis dobozt tele zenével, ami simogatja a lelkünket.” írta róla Elsa Valle. A koncerten elhangzó könnyed, derűs hangvételű, hol pezsdítő táncra, hol tengerparti sétára invitáló szerzemények bossa nova, tangó, flamenco alapú, és páratlan ritmusú darabok, érzelemdús improvizációkkal, személyes történetekkel. Az énekesnő saját szövegei kendőzetlenül őszinte lét-képek, spanyol, angol és magyar nyelven. A dalok ritmikai és dallambeli inspirációja a különböző zenei kultúrák iránti nyitottság. Elhangzanak olyan mai világhírű latin dalok átiratai is, melyek mosolyt és a nyár valódi ízét csalogatják elő a hallgatóságból.
A hangszerelések három kontinens zenei spiritualitásának és izgalmas, sokrétű érzésvilágának feltárása és találkoztatása során íródnak, az autentikus zenei gyökerek iránti hűséggel, ugyanakkor kísérletező, újító művészi felfogásban.

Csicsák György Balázs, aki az énekesnő szerzőtársaként hangszerelésben és zeneszerzésben is a zenekar egyik meghatározó kreatív egyénisége, nylon húros és elektromos gitáron, valamint szájharmonikán működik közre a kezdetektől. Bőgőn és basszusgitáron a világzenei jazz produkciók elismert művésze, Pengő Csaba pontos és kifinomult játéka, ütőhangszereken a nemzetközi projektekből jól ismert, exotikus tájak zenéjét is mesterien játszó Görgényi Gábor hallható."

facebook.com/enyedisugarka

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=O8qyIN4yKg8&list=PLFDA20C24570EF9F4
https://www.youtube.com/watch?v=HoBfN1-jk6s&list=PLFDA20C24570EF9F4&index=35

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

online jegyvásárlás

Mobil app

VeszprémFest2017

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva:

Android IOS

Helyszínek

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Támogatók
Kiemelt médiatámogató
Médiatámogatók
Együttműködő partnerek